Praktyki gastronomiczne
Projekty
Praktyki gastronomiczne
PRAKTYKI GASTRONOMICZNE
TERMIN PRAKTYK: 31.08.2015 r. – 29.09.2015 r.
MIEJSCA PRAKTYK: Grecja
- Vamos, (kawiarnie i tawerny)
- Kalamata (cukiernie I winnice)
- Bozika (tawerny)
- Kiato (hotele, kawiarnie, resturacje)
- Kryoneri (kawiarnie i tawerny)
UCZESTNICY PROJEKTU: uczniowie Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Nowym Targu, kształcący się z zawodach: technik żywienia i usług gastronomicznych oraz technik technologii żywności.
ATRAKCJE DODATKOWE:
Dla osób zakwaterowanych w Vamos:
- całodniowa wycieczka do Rethymnon
- całodniowa wycieczka do Sfakia
Dla osób zakwaterowanych w Kryoneri:
- całodniowa wycieczka do starożytnego Koryntu oraz Heraion
- całodniowa wycieczka Fenos-Stymfalia-Nemea
Dla osób zakwaterowanych w Kalamata:
- całodniowa wyciecza do Pylos
- zwiedzanie jaskiń Diros
ZOBACZ FILMY >>
https://www.youtube.com/watch?v=_Id7pKvCxf4&feature=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=ke5-ABlNwoU
https://www.youtube.com/watch?v=jIOp6oIMwP4
https://www.youtube.com/watch?v=-4_FmFdIMbg&feature=youtu.be
Projekt nr 2014-1-PL01-KA102-001900 realizowany w ramach projektu „Staże zagraniczne dla uczniów i absolwentów szkół zawodowych oraz szkolenia kadry kształcenia zawodowego” realizowanego ze środków PO WER na zasadach Programu Erasmus+ sektora Kształcenie i Szkolenia Zawodowe Konkurs 2014