Kurs (szkolenie): system haccp - zasady. Wdrażanie. utrzymywanie
Kurs przeznaczony jest dla osób odpowiedzialnych za jakość oraz bezpieczeństwo produkowanych wyrobów branży spożywczej.
Uczestnicy zdobywają podstawowe wiadomości o analizie zagrożeń dla jakości zdrowotnej produktu oraz wyznaczaniu krytycznych punktów kontrolnych w procesie produkcji. Zajęcia prowadzone są w formie wykładów i ćwiczeń.
Wymagania: ukończona szkoła średnia
Termin rozpoczęcia: po zgłoszeniu min. 10 osób
Czas trwania: 2 dni = ok. 20 godz.
Absolwenci otrzymują: Zaświadczenie ukończenia Kursu
Zakres merytoryczny:
Ustawodawstwo UE i RP w zakresie produkcji spożywczej, harmonizacja polskiego prawa żywnościowego, nowe podejście do systemów zarządzania i wewnętrznej kontroli jakości, historia i zasady systemu HACCP, terminy, definicje, zagrożenia w przemyśle spożywczym, zasady Dobrej Praktyki Produkcyjnej HACCP, dokumentacja i weryfikacja systemu HACCP.
Koszt uczestnictwa: 400 zł