Kurs (szkolenie): audytor wewnętrzny systemu haccp
Kurs przeznaczony jest dla osób przeprowadzających audyty wewnętrzne systemu HACCP oddzielnie lub w ramach zintegrowanego systemu zarządzania.
Głównym celem szkolenia jest zrozumienie technik audytowania i związków normy ISO 9001:2000 z systemem HACCP. Zajęcia prowadzone są w formie wykładów i ćwiczeń.
Wymagania: ukończona szkoła średnia oraz ukończone szkolenie: „System HACCP - zasady, wdrażanie, utrzymywanie"
Termin rozpoczęcia: po zgłoszeniu min. 10 osób
Czas trwania: 2 dni = ok. 20 godz.
Forma ukończenia: zdany egzamin (test)
Absolwenci otrzymują: Certyfikat Audytora Wewnętrznego Systemu HACCP
Zakres merytoryczny:
Związki między normą ISO 9001:2000 a wymaganiami HACCP, wytyczne zastosowania normy ISO 9001:2000 w przemyśle, produkcji żywności i napojów, metodologia audytu w oparciu o wymagania normy ISO 19011:2002, planowanie i przygotowanie audytu, przygotowanie listy kontrolnej, przeprowadzenie audytu, dokumentowanie, w tym przedstawienie niezgodności.
Koszt uczestnictwa: 400 zł
Uwaga: W szkoleniu mogą uczestniczyć osoby, które ukończyły szkolenie „System HACCP - zasady, wdrażanie, utrzymywanie".